Welkom

 

Van harte welkom op mijn website!

Ik ben Jolanda van der Heijden, gecertificeerd mindfulnesstrainer hoogste categorie, healer (voor mens en dier) en energetisch coach. Met passie help ik mensen en dieren verder op hun levenspad. Mijn bedrijf heet: JHCoaching. Daarnaast ben ik werkzaam als publishing support manager bij een internationale tech company, waar ik onder andere mindfulness geef en meewerk aan de wellbeing van de medewerker.

Een juiste balans tussen werk en privé staat bij mij centraal en regelmatig vraag ik mij af: Wat gebeurt er nu in mij? Waar krijg ik energie van en hoe kan ik het beste voor mezelf zorgen? Want als je goed voor jezelf zorgt, is er ook ruimte om goed voor anderen te zorgen.

 

Jaren geleden deden de open kantoortuin en mijn hoog sensitiviteit mij besluiten een mindfulness training te volgen en dat bracht me veel goeds. Mijn manier van leven veranderde. Ik merkte dat onder andere mijn innerlijke rust, concentratie, focus en creativiteit toenamen. Mijn passie voor mindfulness was ontstaan.

De opleiding voor mindfulnesstrainer heb ik gevolgd bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik ben op Vipassana retraite geweest bij Guus Went. Dagelijks beoefen ik mindfulness en mediteer ik.

 Met mindfulness kom je meer in balans. Het brengt rust, concentratie, creativiteit, zelfvertrouwen, verbinding met jezelf en anderen om je heen. Je leert jezelf beter kennen en handelt minder op de automatische piloot. Inmiddels heb ik ruime ervaring met het begeleiden van mensen met diverse achtergronden en vraagstukken. Ik gun iedereen meer mindfulness. Het helpt je echt om met dagelijkse uitdagingen om te gaan.

Mindfulness staat voor mij gelijk aan levenskunst. Hoe leef je je leven? Hoe doe je dat eigenlijk? Met een mind full of mindful?

Ik kreeg veel mensen in de praktijk en ik merkte dat ik ze nog verder wilde helpen op hun levenspad en besloot de 3-jarige opleiding tot energetisch healer/coach te volgen. Dit heeft mij zelf heel veel inzichten gebracht die ik weer meeneem tijdens het coachen en tijdens het helingsproces van de medemens (van baby tot ouderen) en ook dieren (hond/kat/parkiet/paard).

 

Curriculum

Specialisaties

– Mindfulness
– Healing

Opleidingen

– Energetische Heelkunde: energetisch coach

– Energetische Heelkunde: healer

– Mental first health wellbeing aider

– Compassionate Listening

– Vervolgopleiding Mindfulness Trainer (MBSR)

– Basisopleiding Mindfulness Trainer (MBSR)

– 8-Weekse Mindfulness Based Stress Reductie training

Ervaringen

– Lid van Vrouw in Bedrijf

– Wekelijks Vipassana meditatie

– Miracle Morning

– Mindful walk aan 100 studenten tijdens entree week Haarlem Campus

– Activiteiten via Stadsklooster Haarlem

– Activiteiten via OpTil

– Lid kerngroep OpTil

– Lid van Vipassana Haarlem: Wekelijks gezamenlijke vipassana meditatie beoefening

– Retraites, o.a. vipassana

– 30 MBSR trainingen begeleid, in groepsverband en individueel

– Individuele mindfulness training rouw begeleiding

– Maandelijkse Stilte wandelingen

– Wekelijkse sessies Mindful bewegen in de Kennemerduinen

– Mindfulness workshops/webinars aan ABN AMRO, Elsevier Amsterdam, Elsevier Oxford, RELX, Wij zijn Mind, Wijkgerichte Zorg Kennemerland, Stichting Jeugd en Gezin Bloemendaal, Welzijn Bloemendaal, Bloemendaal Onderneemt, STG vrijwilligershulp & mantelzorg, Ski vereniging KennemerRand, De Broekriem en Stadsklooster Haarlem, Maatjes GGZ

– Het begeleiden van wekelijkse online meditaties in het Engels bij RELX

– Eén van de oprichters van Employee Network Group MindLife bij RELX

– Samenwerking met Stadsklooster Haarlem voor het begeleiden van stilte wandelingen en het geven van de workshop “Echt luisteren en gehoord worden”.

– Inspirator bij kerngroep OpTil en samenwerking voor het begeleiden van o.a. stilte wandelingen

– Healings voor mens (ook kinderen en een baby’s en mensen met dementie) en dier (honden, katten, vogels en paarden)

 

Alles is energie

Lees het volledige artikel over Alles is Energie

Podcast Journey van Jolanda van der Heijden:

https://youtu.be/lfBMqbJINl8

 

“Geniet van het moment”