Mindfulness op het werk

Online Mindfulness op het werk in 20 minuten per dag

Speciaal voor tijdens de Corona-tijd heb ik een module ontwikkeld voor uw werknemer. Ik geef elke dag online 20 minuten mindfulness waarin verschillende thema’s zoals compassie, bewustwording van gedachten, stress hantering, emotie regulering in combinatie met meditatie aan de orde komen. Dit bevordert focus, plezier, innerlijke rust, autonomie en persoonlijk leiderschap bij uw werknemer. Dit resulteert in well-being en duurzame inzetbaarheid.

 

8-weekse Mindfulness training

Mindfulness training is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en werkdruk te leren omgaan. Het opent de weg naar meer focus en creativiteit in het werk. Dit is een training waarbij er wekelijkse bijeenkomsten zijn met oefeningen thuis. Bij deze werkwijze is er aandacht voor theorie en praktijk. We oefenen veel en besteden speciaal aandacht hoe mindfulness op het werk geïntegreerd kan worden.

Door beoefening van mindfulness, werk je met meer aandacht en concentratie. Je krijgt meer inzicht in het effect die gedachten hebben op je emoties en je handelen. Dit veranderende perspectief creëert meer rust en ruimte; je leert anders omgaan met je energie waardoor je minder vatbaar bent voor stress. Door mindfulness leef en werk je met meer bewustzijn – hierdoor ben je ook in staat effectiever en efficiënter te werken. Met mindfulness krijg je meer grip op je werk.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat medewerkers die mindfulness beoefenen:

• effectiever werken
• minder stress ervaren en flexibeler zijn
• een lager ziekteverzuim hebben
• zich beter kunnen concentreren
• meer inzicht in eigen patronen hebben
• aandachtiger zijn, meer focus hebben en creatiever zijn
• gemakkelijker communiceren en samenwerken

Mindfulness bevordert duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Gezonde, bewuste medewerkers zorgen voor een gezond, bewust bedrijf!

Neem hier contact op om de mogelijkheden te bespreken.